Lector univ. dr. Gabriela RANGU

  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării

In Memoriam Gabriela Rangu

Colectivul de engleză al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava trece printr-o profundă durere, pricinuită de pierderea neașteptată a prețuitei noastre colege, doamna lector univ. dr. Gabriela Rangu, profesor dedicat, iubit și apreciat de generații întregi de studenți. 

Absolventă a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava și doctor în Filologie al Universității ”AI. I. Cuza” din Iași, cu teza Metatheory and Fiction. Theoretical Representations in Anglo-American Postmodernist Fiction (2006), dna lector dr. Gabriela Rangu a fost specialist în postmodernism și literatură postmodernă.

Spiritul ei lucid - dezbărat de dogme, șlefuit prin lectură și limpezit prin nesfârșite interogații –, umorul fin și sufletul generos o așezau întotdeauna deasupra micimii și irosirii cotidiene, conferindu-i un loc aparte în sufletul colegilor și al studenților săi. Va dăinui în amintirea noastră ca un portret al celei mai fericite îngemănări dintre frumusețea minții și cea a sufletului.

Suntem alături, cu gândurile cernite, de colegul nostru, lector univ. dr. Alexandru Diaconescu, de familie și de prieteni și îi vom păstra mereu amintirea vie. Dumnezeu s-o odihnească!

Link-uri utile

Orar

,,Timpul există pentru ca lucrurile să nu se întâmple în același timp" - Albert Einstein

Bibliotecă USV

,,Citește nu pentru a contrazice, nici pentru a crede, ci pentru a cântări și a lua în considerare." - Francis Bacon

DPPD

,,Intregul scop al educatiei este sa transforme oglinzile in ferestre." - Sydney J. Harris